Szál lezárva 
 
A téma értékelése:
  • 0 Szavazatok - 0 Átlag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Utolsó fórumbejegyzések(last_forum_post)
2008-01-15, 01:12
Üzenet: #1
Utolsó fórumbejegyzések(last_forum_post)
Majdnem tökéletes.
A problémám az,hogy ezt a blokkot középre helyeztem,de a fórumcímet nem írja ki teljes egészében. Nem tudom,hogy hol és mit kell átirni,hogy a teljes címet kiirja. Tudnátok ebben segíteni?
2008-01-15, 13:00
Üzenet: #2
 
atomjani Írta:Majdnem tökéletes.
A problémám az,hogy ezt a blokkot középre helyeztem,de a fórumcímet nem írja ki teljes egészében. Nem tudom,hogy hol és mit kell átirni,hogy a teljes címet kiirja. Tudnátok ebben segíteni?


ha phpbb2-t használsz akkor nyisd meg az

mkportal/include/PHPBB/php_board_functions.php fájlt és keresd meg a következő részt:

PHP Kód:
function get_last_posts($by$sdate)
     {
        global 
$DB$mklib$mkportals;
        
$limit 5;
        
$taglio 17

A 17-et írd át attól függően, hogy milyen hosszúra szeretnéd a linket.
2008-01-15, 14:20
Üzenet: #3
 
Köszönöm. Sose jöttem volna erre rá.
Eszembe jutot más is. Hogy tudnám az beállítani,hogy ne az 5 legfrisebb hozzászólást mutassa,hanem az 5 legfrissebb témát? Pl úgy,mint itt van. Úgy tudom,hogy phpBB-nél még nincs ilyen mód az mkportal-ra.
2008-01-15, 15:07
Üzenet: #4
 
atomjani Írta:Köszönöm. Sose jöttem volna erre rá.
Eszembe jutot más is. Hogy tudnám az beállítani,hogy ne az 5 legfrisebb hozzászólást mutassa,hanem az 5 legfrissebb témát? Pl úgy,mint itt van. Úgy tudom,hogy phpBB-nél még nincs ilyen mód az mkportal-ra.
Azt hiszem van ilyen blokk phpbb-hez. Böngészd végig a hivatalos oldal letöltéseit, ott megtalálod. ha mégsincs akkor írj és visszatérünk rá.
2008-01-15, 16:10 (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2008-01-16 - 10:24. Szerkesztette: p3t1.)
Üzenet: #5
 
tommy Írta:Azt hiszem van ilyen blokk phpbb-hez. Böngészd végig a hivatalos oldal letöltéseit, ott megtalálod. ha mégsincs akkor írj és visszatérünk rá.

Átnéztem,de semmi. Úgy tünik,hogy phpbb-ra dobnak ki a legkevesebb modokat.

Nem tudom,hogy hogyan csinálják,de az egyik fórumon mindig az első helyre kerül a téma,de ha a felhasználó rákattint,akkor az első olvasatlan hozzászóláshoz ugrik. Igaz nekik is igy külön dobozban van,de tudtommal nincs portálrendszerük. Habár kitudja. Ez a mkportálon megvalósítható,vagy a phpBB2 fórumnál kellenne valamit modosítani? Szerinted ha ott beraknék egy ilyen dolgot,akkor az a mkportálon is müködne?
2008-01-19, 14:28
Üzenet: #6
 
atomjani Írta:Köszönöm. Sose jöttem volna erre rá.
Eszembe jutot más is. Hogy tudnám az beállítani,hogy ne az 5 legfrisebb hozzászólást mutassa,hanem az 5 legfrissebb témát? Pl úgy,mint itt van. Úgy tudom,hogy phpBB-nél még nincs ilyen mód az mkportal-ra.

Szerintem ez alapból a legfrisebb témákat mutatja.
2008-01-19, 20:07
Üzenet: #7
 
tommy Írta:Szerintem ez alapból a legfrisebb témákat mutatja.
Csak az a baj,hogy van úgy,hogy egymás alatt nem 5 különböző téma látszik,hanem ugyanaz,mert az utolsó 5 alkalommal oda írtak. És ezt szeretném kiküszöbölni.
2008-01-22, 19:34
Üzenet: #8
 
atomjani Írta:Csak az a baj,hogy van úgy,hogy egymás alatt nem 5 különböző téma látszik,hanem ugyanaz,mert az utolsó 5 alkalommal oda írtak. És ezt szeretném kiküszöbölni.

Azért nem különböző témákat jelez ki, mert ez egy utolsó hozzászólás blokk.
2008-01-31, 19:49
Üzenet: #9
 
Itt egy Utolsó aktív fórumtémák blokk.

az alábbi kódot mentsd el last_forum_post.php névenés másold be az mkportal/block mappába majd aktiváld az adminisztrációból.

PHP Kód:
<?php 
if (!defined("IN_MKP")) {
    die (
"Sorry ! You cannot access this file directly.");


global 
$DB$mklib$mkportals;



$basepref "phpbb"//perfiks forum 
$limit 10;  // limit count visible topics
$Count_Topics 0;  

$content.="";  
$topics "";  

$result $DB->query("SELECT t.topic_id, t.topic_first_post_id, t.forum_id, t.topic_last_post_id, t.topic_title, t.topic_poster, t.topic_views,  
t.topic_replies, t.topic_moved_id, p.poster_id, p.post_time, u.username, l.username, u.user_id, tx.post_text, p.post_username, f.post_username, a.auth_view, a.auth_read FROM  
"
.$basepref."_topics AS t LEFT JOIN  
"
.$basepref."_posts AS p ON (p.post_id = t.topic_last_post_id) LEFT JOIN  
"
.$basepref."_posts AS f ON (f.post_id = t.topic_first_post_id) LEFT JOIN  
"
.$basepref."_posts_text AS tx ON (p.post_id = tx.post_id) LEFT JOIN  
"
.$basepref."_users AS u ON (u.user_id=p.poster_id) LEFT JOIN  
"
.$basepref."_users AS l ON (l.user_id=t.topic_poster) LEFT JOIN  
"
.$basepref."_forums AS a ON (a.forum_id = t.forum_id) WHERE a.auth_view < 2 OR a.auth_read < 2 ORDER BY t.topic_last_post_id DESC LIMIT 0, $limit");  

$content .= "
<tr>
<td>

<table class=\"moduleborder\" cellspacing=\"1\" width=\"100%\">
    <tr>
        <th class=\"modulex\" width=\"30%\" style=\"padding-left: 10px; text-align: left\">Téma címe</th>
        <th class=\"modulex\" width=\"15%\" style=\"text-align: center\">Téma indító</th>
        <th class=\"modulex\" width=\"15%\" style=\"text-align: center\">Megtekintések</th>
        <th class=\"modulex\" width=\"20%\" style=\"padding-left: 10px; text-align: left\">Válaszok</th>
        <th class=\"modulex\" width=\"20%\" style=\"padding-left: 10px; text-align: left\">Utolsó hozzászóló</th>
</div>
    
"
;
while(list(
$topic_id$postf_id$forum_id$topic_last_post_id$topic_title$topic_poster$topic_views$topic_replies$topic_moved_id,  
$poster_id$post_time$post1$post2$user_id$post_text$guest_name$guest_name2) = mysql_fetch_row$result)) { 

$post_text preg_replace("!(\[(.*?)\])!ise",""$post_text);  
$post_text substr($post_text,0,200);  
$skip_display 0;  
if (
$topic_moved_id != 0) {$skip_display 1;}  

if (
$skip_display == 0) {  
    
$Count_Topics += 1;  

if (
$user_id != 1) {  
    
$LPoster "<a href=\"forum/profile.php?mode=viewprofile&u=$user_id\">$post1</a>";  
    } else {  
if (
$guest_name == "") {$guest_name $anonymous;}  
    
$LPoster "<a href=\"forum/profile.php?mode=viewprofile&u=$user_id\">$guest_name</a>";  
    }  

if (
$topic_poster != 1) {  
    
$OPoster "<a href=\"forum/profile.php?mode=viewprofile&u=$topic_poster\">$post2</a>";  
    } else {  
if (
$guest_name2 == "") {$guest_name2 $anonymous;}  
    
$OPoster "<a href=\"forum/profile.php?mode=viewprofile&u=$topic_poster\">$guest_name2</a>";  
    }  

    
$ToTShow "<a href=\"forum/viewtopic.php?p=$topic_last_post_id#$topic_last_post_id\" title=\"".htmlspecialchars($post_text)."\">$topic_title</a>";  

    
$topics .= "<tr class=\"bgcolor1\">";  
    
$topics .= "<tr>
      <td class=\"modulecell\" style=\"padding-left: 10px;\" align=\"left\">
            
$ToTShow
        </td>"
;  
    
$topics .= "<td align=\"center\" class=\"modulecell\">
            
$OPoster
        </td>"
;  
    
$topics .= "<td align=\"center\" class=\"modulecell\">$topic_views</td>";  
    
$topics .= "<td align=\"center\" class=\"modulecell\">$topic_replies</td>
            <td align=\"center\" class=\"modulecell\">
            
$LPoster
        </td>"
;  
    
$topics .= "</tr>";  
    } 
   
    }  


$content.="$topics"


$content .= "</table></td></tr>"
?>
2008-02-17, 12:56
Üzenet: #10
 
Az elérési utakat kellett átirnom,így már müködik.
Márcsak egy dolog hiányzik nagyon belőle. Azt szeretném elérni,hogy a témákhoz való ugrásnál ne az utolsó hozzászóláshoz irányítana,hanem arra az elsőre,amit még a felhasználó nem látott. És ilyenkor más színnel is ki legyen jelölve. Ha a témában még nem volt,akkor alapértelmezetként a legelsőre ugorna. Tudom,hogy ez nem teljesen kötödik az mkportalhoz,de ez nagyon fontos lenne. Ha jól sejtem ezt az értéket tárolja témánként az adatbázisban személyre szolóan,hogy mely volt az utolsó olvasott hozzászólás,de nem tudom,hogy melyik az,és hogy hogy lehet beilleszteni.
Szál lezárva 


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 2 Vendég

Kapcsolat | WeboldalKészítés Fórum | Vissza a lap tetejére | Vissza a tartalomhoz | Könnyített (Archív) Mód | RSS Hírforrás