Új válasz 
 
A téma értékelése:
  • 0 Szavazatok - 0 Átlag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Egyedi modul fejlesztése
2011-06-15, 12:40
Üzenet: #1
Egyedi modul fejlesztése
Jópár napja benne vagyok már egy egyedi Magento modul fejlesztésében. Valami egészen érthetetlen okból kifolyólag nem telepít fel új adatbázis elemeket. A legutolsó próbálkozásom már modul creatorral volt és ott se működött (maga a query egyébként lefut phpmyadminban). Szóval egyelőre ezen akadtam el, de ha végre átjutok rajta, megosztom tapasztalataimat Smile.
Szerző üzeneteinek keresése
Válasz idézéssel
2012-03-18, 18:34
Üzenet: #2
RE: Egyedi modul fejlesztése
sziasztok,

azt szeretném megoldani, hogy annak ellenére, hogy az áruházam forint alapú, a paypal standard EUR -t vonjon le a fizetési tranzakció során. Erre találtam megoldást a lenti linken, de ha jól értem azt írják, érdemes a kódot egy saját modulba beletenni és nem a core fájlokkal maszatolni. (bár ezt a megoldást sem értem pontosan és végső soron ha ebben tudtok segíteni az is jó lenne)

Hogyan tudnék ebből a kódból saját működő modult csinálni? Minden útmutatást köszönettel fogadok.

Esetleg ha valaki megcsinálja feltehetnénk a magentocommerce connectre is, ha lehetséges, hátha másnak is kell és talán hozna pár értékes linket seo szempontból.

http://inchoo.net/ecommerce/magento/mage...-language/

köszi
Szerző üzeneteinek keresése
Válasz idézéssel
2012-03-18, 19:39
Üzenet: #3
RE: Egyedi modul fejlesztése
Szia,
Ez valóban így van, bár a Paypal tartogat még fincsibb dolgokat is, ha pl kikapcsolod a kerekítést áruház szinten - attól aztán igazán meg tud kergülni Smile. Egy alap leírást tervezek csinálni a Magento modul készítéséhez, de egyelőre a fejlesztések elveszik minden időmet. Kódot csak linkért cserében természetesen nem fogok connectre feltenni, de tervbe vannak véve ingyenes modulok, amiket a megfelelő üzleti környezet felállítása után fogok feltölteni.

Egyébiránt hogy valami hasznosat is mondjak: nem kell feltétlen saját modult készítened, ez viszont nem azt jelenti hogy felül kell írnod a core fájlokat (ezeket azért nem egészséges felülírni, mert ha frissíted az áruházat, akkor elvesznek a módosításaid(!)). Megkeresed az app/code/core/Mage/Paypal/Model/Standard.php fájlt, a getStandardCheckoutFormFields() funkciót kikeresed és lecseréled a kódra, ami az oldalon található (figyelj a {} zárójelekre!), ezután ezt az új fájlt elmented az app/code/local/Mage/Paypal/Model/Standard.php fájlba . Cache-t üríted és elvileg máris működnie kell a dolognak.

Találkoztam olyan fájlokkal is, melyeknél ez a mód nem volt járható, de úgy tudom az ilyen Model fájlok mindegyikénél alkalmazható!
Szerző üzeneteinek keresése
Válasz idézéssel
2012-03-20, 13:40
Üzenet: #4
RE: Egyedi modul fejlesztése
köszi a segítséget, ki fogom próbálni. Azért is gondoltam modulra, hogy ne kelljen a core-t felülírni, de akkor az általad leírt megoldás is jó lehet, remélem menni fog, majd jelzem.

Azért javasoltam a modulkészítést, mert azt hittem az is kb ennyi, mint amit leírtál, annyit szerintem megérne egy erős magentos link, de megértem, ha a többlet munka és egyéb szempontok miatt mégsem.
Szerző üzeneteinek keresése
Válasz idézéssel
2012-03-27, 09:15
Üzenet: #5
RE: Egyedi modul fejlesztése
Vannak olyan esetek, amikor felesleges külön modult írni rá, mivel ez a local-os megoldás is kielégíti az igényeket. Általában komplexebb problémákra éri meg modul írni, illetve ha később szeretné az ember azt magento connectre feltenni.

Egyébként valóban a modul a legjobb megoldás, de jelenleg is benne vagyok több hibajavításban, ami magento-s átköltöztetéssel/telepítéssel kapcsolatos, így amint ez lezajlik, akkor fogok tudni új modulokat alkotni.

A paypalos történetnél is a legjobb megoldás lesz majd, ha egy olyan modult írok rá, aminél külön lehet állítgatni a pénznemet - s vélhetőleg ezt meg is fogom alkotni Smile.
Szerző üzeneteinek keresése
Válasz idézéssel
Új válasz 


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég

Kapcsolat | WeboldalKészítés Fórum | Vissza a lap tetejére | Vissza a tartalomhoz | Könnyített (Archív) Mód | RSS Hírforrás