Üdvözöllek, Vendég! Regisztráció

A téma értékelése:
Rétegezett | Lineáris
Flashchat kérdés
2012-09-20, 07:44,
#1
Flashchat kérdés
Elég régi a téma, de remélem még működik a dolog.
A leírásnak megfelelően telepítettem a Flashchat-et a fórumba, meg is jelent a menük között, meghívásnál meg is hívja a flashchat.php fájlt. Egy pillanatra felvillan a betöltés jelzése, aztán eltűnik és fehér marad a képernyő.
Tudom hogy nem könnyű ebből megmondani hogy mit csináltam rosszul, de hozzáértőknek talán ahhoz elég, hogy hol kezdjem keresni a hibát. Esetleg, ha időközben más, jobb, egyszerűbb chat-et lehet ajánlani, megpróbálkozom azzal.
Köszi!
Válaszol
2012-09-20, 07:46,
#2
RE: Flashchat kérdés
Valamit hiányol a flash fájl. Átrágom, hogyan is kell telepíteni, és vissza jelzek. Az egyik fórumomra én is telepíteni akarok chatet, és találtam is anno egy nem flash alapút, ezt megosztom, amint újra felfedezem. Smile
Válaszol
2012-09-20, 10:30,
#3
RE: Flashchat kérdés
(2012-09-20, 07:46)Tib Írta: Valamit hiányol a flash fájl. Átrágom, hogyan is kell telepíteni, és vissza jelzek. Az egyik fórumomra én is telepíteni akarok chatet, és találtam is anno egy nem flash alapút, ezt megosztom, amint újra felfedezem. Smile

Köszönöm.
Más érdekességek is voltak, két ugyanolyan fórumra telepítettem (először a gyakorlóra, hogy minden OK-e, ha bénulok, akkor ne a jó fórumot tegyem tönkre) és apró, lényegtelen, de mégis meglévő különbségek vannak a két telepítés között. Lehet, hogy hibás, vagy vírusos változatot töltöttem le a netről???
Válaszol
2012-09-22, 22:20,
#4
RE: Flashchat kérdés
Pontosan milyen különbség? Biztos, hogy nem vírusos, szerintem csak szimplán másik verziót töltöttél le. Smile
Válaszol
2012-09-23, 14:09,
#5
RE: Flashchat kérdés
(2012-09-22, 22:20)Tib Írta: Pontosan milyen különbség? Biztos, hogy nem vírusos, szerintem csak szimplán másik verziót töltöttél le. Smile

Félreértetted. Ugyanazt két helyre töltöttem fel, és apró megjelenésbeli különbségek vannak közöttük. Az egyik helyen pl. megjelenik egy ikon, a másikon nem. Nem fontos, nem lényegbevágó, csak érdekes. Nyilván én okozom, csak nem jöttem még rá, hol.

A chattel kapcsolatban meg.. mivel a honlapra nem tehetek fel chat-et (a provider nem engedi), találtam olyat, ahol csak a box megy az én honlapomon, az én provideremnél, a chatserver a chat szolgáltatónál van. Az nekem sokkal jobb így
Válaszol
2012-09-24, 14:20,
#6
RE: Flashchat kérdés
Maximum elérési útvonal hiba lehet, ha ugyan az a két verzió. Sokféle chat van, szerintem csak bizonyos php parancsot nem engedélyez a szolgáltatód, ami az adott chat programhoz kell.
Válaszol
2012-09-25, 18:29,
#7
RE: Flashchat kérdés
(2012-09-24, 14:20)Tib Írta: Maximum elérési útvonal hiba lehet, ha ugyan az a két verzió. Sokféle chat van, szerintem csak bizonyos php parancsot nem engedélyez a szolgáltatód, ami az adott chat programhoz kell.

Sajnos magát a chat-et nem engedélyezi (egyelőre ingyenes tárhely szolgáltató, amíg kiderül, hogy érdemes-e egyáltalán csinálni) ezért csak úgy tudtam megoldani ezt a dolgot, hogy az oldalra egy chat-szerver meghívási parancsát építettem be.
De van egy, frissen felmerült sokkal fontosabb problémám is, maj új témakánt is kiírom: nem találtam meg azt a lehetőséget (ha van egyáltalán) hogy adminként már bevitt hozzászólásokat javítsak. Csak törlés lehetséges, de sz nem az, amire nekem szükségem van. Ha pl. egy hsz.ben valami hibásan jelent meg, vagy egyes szavakat törölni szeretnék, vagy bármi más ok merül fel, azt hogyan tudom megoldani, hogy a kifogásolt részt át tudjam írni, de minden más maradjon?
Válaszol
2012-09-29, 15:53,
#8
RE: Flashchat kérdés
Ezt sajnos nem tudom, mert én a flash chat-et nem használtam.
Válaszol
2012-09-29, 23:55,
#9
RE: Flashchat kérdés
(2012-09-29, 15:53)Tib Írta: Ezt sajnos nem tudom, mert én a flash chat-et nem használtam.

Köszi, sajnos nem is aktuális, mert chat-et nem enged a provider az oldalon.
Egyre jobban beleásom magam a témába. Alapvető problémám az, hogy mivel wysiwyg editálása az oldalnak nincsen, nem tudom beazonosítani a modulokat, amin változtatni szeretnék. Nincs erre valami jó megoldás?
Egy példával: van mondjuk 10 témám, és egyikhez szeretnék az oldalon felülre egy képet beszúrni, egy másik témánál az oldal alján statisztikákat kitörölni, stb, stb.
Hogyan tudom megtalálni a forráskódban azt a helyet, amit az oldalon vizuálisan kinéztem, hogy mit kell megváltoztatnom, és hogyan tudom megoldani, hogy ne minden oldalon éljenek ezek a változtatások, csak azokon, amelyiken akarom? Vagy ez már túl bonyolult egy kis kezdőnek, mint nekem?
Válaszol
2012-10-01, 16:59,
#10
RE: Flashchat kérdés
Admin -> Theme -> Bal oldalt sablonok -> Itt jobb oldalt az éppen működő sablonra kell kattintani. Itt lehet utána editálni a sablon fájlokat. Statisztika csak a főoldal alján van.

Rá kell szánni egy kis tanulási időt, mert elsőre nehéz azért. Minden egyes alfórum oldalát nem tudod különböző designra megcsinálni, mivel vannak bizonyos részek, amelyek az adott típusra vonatkoznak (pl. van egy rész, ami hozzászólás lista kinézete, vagy egy pedig, ami a hozzászólás szerkesztő kinézetét határozza meg).
Válaszol
« Következő régebbi | Következő újabb »


Hasonló témák...
Téma: Szerző Válaszok: Megtekintések: Utolsó üzenet
Question skin csere utáni plugin kérdés ryoo 5 2,277 2011-07-24, 15:30
Utolsó üzenet: ryoo

Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég

Kapcsolat | WeboldalKészítés Fórum | Vissza a lap tetejére | | Könnyített (archív) mód | RSS hírforrás