Üdvözöllek, Vendég! Regisztráció

Téma lezárva 
A téma értékelése:
Rétegezett | Lineáris
Jogosultságok
2008-05-26, 19:54, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2008-06-15, 19:29. Szerkesztette: tommy.)
#1
Jogosultságok
Egy olyan mod kéne,hogy felhasználóként külön beállíthatnám,hogy mely fórumhoz,alfórumhoz férhet hozzá. Egyszere többet is lehetne.

Az,hogy a fórumhoz,alfórumhoz csoportot rendelek és felhasználónként több csoportot kell megadnom,az kicsit bonyolultá teszi a dolgot. Előfordulhat,hogy 10 csoportot kell hozzárendelnem. És a csoportok létszáma is már most eléggé megnőtt. Ezért kéne az előbbi megoldás. Ha mást nem,szólni kéne a fejlesztőknek,hogy rakjanak be ilyen funkciót.
2008-05-26, 20:25, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2008-06-15, 19:30. Szerkesztette: tommy.)
#2
RE: JogosultsĂĄgok
nem fogod tudni máshogy megcsinálni, csak a sok tagcsoporttal
2008-05-26, 20:41, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2008-06-15, 19:30. Szerkesztette: tommy.)
#3
RE: JogosultsĂĄgok
De így meg nagyon gázos. Sok olyan alforum van és lesz,ahol max csak 15 személy kapja meg a jogosultságot. Ez csak egy csoport. De ahány szigeten van/lesz(mivelhogy ez egy online játékhoz van),annyi csoporthoz lesz hozzárendelve.
2008-05-27, 00:58, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2008-06-15, 19:30. Szerkesztette: tommy.)
#4
RE: JogosultsĂĄgok
A fórumkezelésnél az engedélyeknél közvetlenül a csoport neve alatt van olyan,hogy "örökölt...". Ez azt jelenti,hogy a kategórián,fórumon,alforumon belüli rész is megtekinthető számára?
Azt hogy tudom megoldani,hogy a regisztrált felhasználóhoz automatikus hozzárendelődjön csoportok? Ez megint a fórumkezelés miatt lenne.

Szeretném,hogy az admin felületen az új csoportok név szerint legyenek listázva és nem aszerint,hogy mikor jöttek létre. Az átláthatóság miatt ez nekem nagyon fontos lenne.
2008-05-27, 06:23, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2008-06-15, 19:32. Szerkesztette: tommy.)
#5
RE: Jogosultságok
atomjani Írta:A fórumkezelésnél az engedélyeknél közvetlenül a csoport neve alatt van olyan,hogy "örökölt...". Ez azt jelenti,hogy a kategórián,fórumon,alforumon belüli rész is megtekinthető számára?
Azt hogy tudom megoldani,hogy a regisztrált felhasználóhoz automatikus hozzárendelődjön csoportok? Ez megint a fórumkezelés miatt lenne.

elvileg lehet beállítani alapértelmezett regisztrációs csoportot, ha jól emléxem. de minden tagnál külön kell beállítani.

hidd el, máshogy nem fog menni
2008-05-27, 07:58, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2008-06-15, 19:32. Szerkesztette: tommy.)
#6
RE: JogosultsĂĄgok
Igen igaza van akeenak. ezt másképp nem tudod megcsinálni. sokan kértek már hasonló dolgot a fejlesztőktől de nagyon elzárkóznak a megvalósításától. Gondolom azért mert ezt nem lenne egyszerű dolog megoldani. A legnagyobb fizetős fórumokban sincs ehhez hasonló funkció úgyhogy nem valószinű, hogy egyhamar a mybb-ben is lenne.
2008-05-27, 08:23, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2008-06-15, 19:33. Szerkesztette: tommy.)
#7
RE: JogosultsĂĄgok
Pedig kitudnám használni rendesen.
És a másik problémára tudtok megoldást?
Admin KP/Tagok és Csoportok/Csoportok Kezelése/Saját csoportok
Ezt kéne név szerint rendezni. De erre semmi módszer nincs beépítve. Gondolom valahol fájlban kéne elvégezni a módosítást. Már most 15 saját csoportok vannak és csak akkor tudnám rendesen átlátni,ha név szerint lenne. Itt szoktam rámenni a tagok keresésére is s így tudok hozzárendelni vagy elvenni csoporthozzáférést.
2008-05-27, 09:28, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2008-06-15, 19:33. Szerkesztette: tommy.)
#8
RE: JogosultsĂĄgok
Szerintem ezt a témát mozgasd át az "Általános kérdések" részbe.
Most olyan problémám van,hogy valamiért nem akarja megjeleníteni a forumot a főoldalon. Pedig a jogosultságok ki van osztva. De ha a benne lévő alforumot átmozgatom sima forumnak,akkor ez az alforum már látható. De az,amelyikben ez az alforum volt,az továbbra sem látható a regisztrált tag számára. Csak az adminisztrátorok tekinthetik meg. Peig az engedélyek rendben vannak. Sőt még az " Örökölt / Alapértelmezett" is bevan pipálva.
Az lehet probléma,ha egy felhasználó számára olyan csoportba is tartozik,melynek a jogosultságai nincsenek itt engedélyezve?

Közben rájöttem. Ha azt akarom,hogy minden csoport lássa,akkor az összes csoportot kell engedélyeznem a forum jogosultságoknál. De lehet,hogy lesznek gondok az alforumnál.

Jaj,segitsetek már. Akárhogy ügyködök,nem akar ez menni.

A következő forumok és bennük az alforumok lennének(a per jel a bennük lévő alforumot tartalmazza) :
A/B/C
a/b/c
1/2/3
I./II./III.
Az "A" forum mindenki számára elérhető.
A "B" alforum mondjuk 100 ember számára elérhető.
A "C" a 100 felhasználónak csak egy részének elérhető.
Az a/b/c esetén is így van. Az 1/2/3 mindenki számára olvasható. Az I./II./III. rész csak a regisztráltak számára.
Van aki mindhármat olvashat és írhat és van aki csak néhányat. Kategóriák,forumok,és alforumoknak külön csoport van. Szinte mindegyiknek külön van. Ha a forum kezelésnél be kell raknom az összes csoportot az engedélyeknél,mert ha nem rakom,akkor az olyan felhasználó nem tud belépni,akinek van másik csoportja is. De így meg mindenki hozzáférhet. Erre kéne valami megoldás.
2008-05-27, 10:50, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2008-06-15, 19:34. Szerkesztette: tommy.)
#9
RE: JogosultsĂĄgok
nem állítom, hogy 100%-osan felfogtam mindent de megpróbálok segíteni. Smile

Szerintem a jogosultságokat külön-külön add meg a fórumokban, ne örököltesd. abba belegabalyodhatsz.

Nyilvánvalóan a 100 embernek létre kell hoznod egy csoportot, de ha csak egy csoporetot hozol létre akkor a B és C alfórum így is úgy is elérhető lesz a számukra. Esetleg azt megpróbálhatod, hogy a 100 felhasználónak aki számára elérhető a B alfórum egyrészüknek beállítassz egy másodlagos csoportot és azt jelölöd meg, hogy hozzáférhessen a C fórumhoz.

Hú ezt elég hülyén fogalmaztam meg, de remélem érthető. nem tudom, hogy így műxik e, csak nekem így tűnik logikusnak.
Sajnos ez egy olyan dolog amit szinte egyáltalán vagy csak nagyon nehezen fogsz tudni megoldani. én a helyedben nem vesződnék vele. Legyen minden elérhewtő vagy csak kevésbé limitálnám a hozzáférést.
2008-05-27, 11:41, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2008-06-15, 19:34. Szerkesztette: tommy.)
#10
RE: JogosultsĂĄgok
Rájöttem a problémára.
Minden kategóriához adható csoport.
A felhasználónál azt meglehet tenni,hogy csoportokat rakunk be a "másodlagos csoportok"-nál. A fórum kezelésnél a kategória engedélyeknél remekül meglehet adni,hogy mely csoportnak milyen hozzáférése van hozzá. És egy felhasználó esetén akárhány "másodlagos csoportot" rakhatunk be,ami meghatároza. Ha azt csináljuk,hogy minden kategóriát csak egy bizonyos csoportnak engedélyezük,akkor azt is megmondtuk,hogy mely felhasználó mihez férhet hozzá.
Ez a módszer viszont nem alkalmazható sem fórumnál,se alfórumnál. Ezt kéne a fejlesztőknek is jelezni.
« Következő régebbi | Következő újabb »
Téma lezárva 


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég

Kapcsolat | WeboldalKészítés Fórum | Vissza a lap tetejére | | Könnyített (archív) mód | RSS hírforrás