Üdvözöllek, Vendég! Regisztráció

A téma értékelése:
Rétegezett | Lineáris
Érdemes új sablont készíteni?
2010-08-18, 02:30,
#1
Érdemes új sablont készíteni?
Ez a kérdés több emberben is felmerült. Az új sablon készítése mellett vagy ellen itt lehet érveket felhozni. Reméljük sok ember megkapja a válaszát a kérdésre. Sajnos nem találtam a témának megfelelő helyet, ezért itt hoztam létre. Az ilyen mybb-tel kapcsolatos témáknak lehetne egy vita fórum is akár.Smile

Elsőnek annyit elmondanék, hogy a módosított sablon is új sablonnak számít, hogyha változik a kinézete. A logot, a menüt, új pluginok adalékait, alig érezhető apró módosításokat ne vegyük figyelembe. Az új háttér, új gombok a régiek helyett, illetve egyes elemeknek új szín adásával már beszélhetünk új sablonról. A CSS kódokban és néha a sablonban eszközöknek komolyabb változtatást a kinézetre vonatkozóan.

Harcosnak volt egy gondolata, hogy egyre több újabb és jobbnál jobb sablon jön ki, amik közül számunkra is találhatunk megfelelőt. Talán ez mellett szól az is, hogy nem kell sok időt szánni rá.
Viszont sok időbe kerülhet a megfelelőt kiválasztani és így sem biztos, hogy pont olyat találunk, ami számunkra tökéletesen megfelelne. Ezenkívül olyan változtatás is előfordulhat bennük, ami miatt mégsem működik elég jól. Harcos is kifogott egyet, ami egy böngészőre nem volt optimizálva, ha jól emlékszem. Leginkább a kinézet miatt lehet vele problémánk.
Ez pont olyan, mint a szendvics elkészítése egy recept alapján. Lehet hogy finom lesz, de mégsem olyan, amilyet szeretnénk. Valami helyett inkább mást raknánk bele. Ezért van az, hogy neki állunk inkább új szendvicset készíteni és azt rakjuk bele, amit szeretnénk.
Már a Mybb 1.4-es verzióban se találtam tökéletesnek megfelelő sablont, kb 70 százalékban lett olyan, amilyent szerettem volna.
Megéri új sablont készíteni, mert pont olyan kinézetet csinálhatunk, amilyet szeretnénk. Gondolok például az egyedi színkódokra vagy a kinézeti stílusra. Modern, klasszikus, rajzfilmes, vagy bármilyen érzést tükröző stílust készíthetsz.
Az új kinézet elkészítéséhez idő és türelem szükséges. Hamar megtanulható, de közben több szempontra kell figyelni, mint például az összhatásra, a színek ne legyenek annyira fárasztók stb.
A kinézet elkészítéshez is folyamatosan készül a jól használható útmutató, úgyhogy ezzel se lesz probléma.
Válaszol
2010-08-18, 07:22,
#2
RE: Érdemes új sablont készíteni?
Persze Smile

Röviden, tömören
Válaszol
2010-08-18, 14:37,
#3
RE: Érdemes új sablont készíteni?
Talán. Smile
Válaszol
2010-08-24, 07:35,
#4
RE: Érdemes új sablont készíteni?
Igen, nagyon is érdemes.
Válaszol
« Következő régebbi | Következő újabb »


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég

Kapcsolat | WeboldalKészítés Fórum | Vissza a lap tetejére | | Könnyített (archív) mód | RSS hírforrás