Üdvözöllek, Vendég! Regisztráció

A téma értékelése:
Rétegezett | Lineáris
Hogyan tovább?
2010-08-22, 17:41,
#21
RE: Hogyan tovább?
Ha jól össze van rakva az oldal, akkor ez a külön lépés teljes mértékben elhanyagolható.

Gyakorlatilag mi is kell? Oldal title legyen rendbe téve, meta leírás legyen (meta keyword elhanyagolható), h1, h2, h... tagok legyenek. Kevés kimenő linked legyen (célszerű a linkeket kód tagba rakni, vagy egyszerűen kötelezővé tenni, hogy ne "kattintható" formába tegyék be).
Válaszol
2010-08-23, 18:44,
#22
RE: Hogyan tovább?
A főoldalt kicsit érdemes lenne átszabni. Az nem stimmel, hogy úgy szólnak hozzá a bejegyzésekhez, hogy azt észre se vesszük. Úgy értem, hogy a fórum esetén a statisztikai pluginnak hála látjuk az új hozzászólásokat, de a bejegyzések esetén nem. Csak akkor, ha ránézünk.
A tutoriálok számára én külön fórumot csinálnék és minden oda menne.
Illetve a mybb.com wiki rendszerét is érdemes lehetne átvenni. én úgy látom, hogy nagyon jó struktúrában van kiépítve. Szívesen vállalnék fordítást ebből: http://wiki.mybb.com/index.php/Main_Page
Igazából egy jó átlátható rendszert kéne kiépíteni. Nem kell ezért wiki rendszert felrakni, mert linkeket én is tudok gyártani. Viszont az útmutató főoldali rész, illetve az aloldalak formázása is fontos lenne, hogy hasonlóan nézzen ki. Legalább ilyen átlátható tudjon lenni, mint a mybb.com esetén. A http://www.mybb-hungary.com/ismertetok/ rész teljesen alkalmas is lenne hozzá.
Válaszol
2010-08-24, 18:03,
#23
RE: Hogyan tovább?
Írtam Tibnek a magyar dokumentáció készítéséről. A mybb.com wiki oldalához hasonlítana, ami sokkal átláthatóbb. Az angol nyelvű dokumentáció lefordítása mellett sok hasznos dolgokat tudunk ott megosztani.
Minden új lap vagy más néven cikk létrehozáskor létrehoz a fórumban egy témát, ami értesíti az embereket egy új tartalom létrejöttéről. Például ha pluginok címmel egy lapot létrehozunk, akkor ilyen címmel jön létre egy téma, amiben egy linket is ad a tartalom eléréséhez. Arra különösen jó ez, hogy megtárgyaljuk a tartalommal kapcsolatos dolgokat, esetleg annak változtatását, javítását, bővítését. Ez egy jó módszer arra, hogy a wikire kerülő dolgok a fórumon is előtérbe kerülnek és ez egy nagyon fontos dolog. A dokumentáció lényege az is, hogy minél több emberhez közel kerüljön és tudatába kerüljön ezek információk létezésének.
A próba oldalamon elkezdtem használni és elég jól megy.
Ami eszembe jutott még, hogy a wiki cikkben berakható az a téma, amit ez a plugin hoz létre. Így nemcsak a fórum témában olvasó szerez tudomást róla, de hanem a cikk olvasó is tud segítséget kérni, ha elakad. Sőt mivel témába vágó dologról ír, ezért a számára hiányos információ is belekerülhet az adott cikkbe.
A kinézeteken biztos lehet javítani, de nekem elsőnek ez sikerült kihoznom belőle:
http://forumvilag.com/megujulas/wiki.php?kezdlap.html
Válaszol
2010-08-28, 01:58,
#24
RE: Hogyan tovább?
Egy új fórum létrehozására gondoltam Mybb közösségi beszélgetések néven. A fórumokkal kapcsolatos véleményeket és tapasztalatokat oszthatnánk meg. Kinek mennyi hozzászólása, témája, tagja van a fórumban. Ki mennyire érzi szükségesnek portál, statisztika és más dolgok használatát. Ki milyen plugint használ milyen célra és mennyire hatékony. Mennyire jól kezelhető. Jobb e az új Mybb 1.6. Elég jó e a Mybb kinézete. Vagy elég jó e az elrendezése, átláthatósága. Miért jó ez a Mybb rendszer.
Beszélgetés a Mybb-ről kötetlenül, tapasztalatokat és véleményeket megosztva.
Válaszol
2010-09-06, 06:09,
#25
RE: Hogyan tovább?
Engem a Modifikációk fórum neve zavar.
Használjuk a pluginok kifejezést fórumnévnek. Valamint a mód kifejezést is irtsuk ki amennyire lehet. A plugin kifejezés bőven elég, maradjunk meg egynél. Ha az angol támogatói oldalon tudják csak egy néven nevezni a plugint, akkor mi miért ne tudnánk?
Az előbb említett fórumban csak pluginok legyenek. Minden menjen onnan, ami nem pluginokkal kapcsolatos.
Kell egy külön fórum, ahol a fórum módosításáról szól. Php, mysql, ajax, javascript stb. Ilyen témából már nem kevés van, csak szét vannak szórva a többi fórumban. Az előbb említett és az Általános kérdések fórumban is biztos van.
A sablon rész oké. Én még gondolnék egy plugin készítéséről szóló fórumot. Bár ha van tutorial készítve, akkor kevesebb kérdés lehet annak, aki belevág ebbe.
Válaszol
2010-09-06, 09:44,
#26
RE: Hogyan tovább?
Én meg úgy nevezném hogy mybb hackek. Smile
Válaszol
2010-10-30, 22:39,
#27
RE: Hogyan tovább?
Az óra már ketyeg. Smile Az itt elhangzott összes javaslatot figyelembe fogom venni az átalakítás során. Az visszaszámlálás lejárta előtt 1 órával le fogom zárni a fórumot, vagy pont akkor, amikor lejár az idő, ezt még eldöntöm. Smile Ugyanis a módosítások érvényesítéséhez kell pár perc számomra. Smile Na, de egyenlőre ennyit.
Válaszol
« Következő régebbi | Következő újabb »


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég

Kapcsolat | WeboldalKészítés Fórum | Vissza a lap tetejére | | Könnyített (archív) mód | RSS hírforrás