Üdvözöllek, Vendég! Regisztráció

A téma értékelése:
Rétegezett | Lineáris
Hogyan tovább?
2010-08-06, 22:41,
#1
Hogyan tovább?
Egy jónak tűnő ötletem támadt a héten, amelyet megtárgyaltam a vezetőséggel is. Smile Na meg ugye Jani is már rágja a fülemet, hogy kellene neki egy 1.6-os referencia fórum. Ettől függetlenül született meg az ötlet az arculat váltásra.

Nem csupán design váltásra kell gondolni. Smile Van többed magamnak egy webmester oldala: www.weboldalkeszites.org. Ennek van egy fórum szekciója is, amire nem jutott sem idő, sem energia, így gyakorlatilag olyan, mintha nem lenne. A nagyobb látogatottság elérése érdekében meg tudom azt csinálni, hogy ez a fórum elérhető legyen a forum.weboldalkeszites.org -on is. Én tapasztalatból már tudom, hogy a jó kulcsszavakat tartalmazó domain nevek nagy előnyt jelentenek, és jó helyezések érhetőek el velük. A www.weboldalkeszites.org sokáig tanyázott a google 3. oldala körül, de elhanyagoltság miatt nem történt előrébb lépés, max. talán visszalépés.

Természetesen kibővített témák is lennének, amelyek lefedik a webfejlesztés iparágát.

Kinek mi a véleménye erről?
Válaszol
2010-08-06, 22:53,
#2
RE: Hogyan tovább?
Hát én nem tartozok a vezetőséghez, de hogy gondolod?

Ráakarod erre az oldalra állítani a domaint vagy párhuzamosan akarod vinni ugyanezt a fórumot 2 helyen?? Gondolom akkor módosítanál is a fórumon rendesen a másik helyen.
Válaszol
2010-08-07, 08:00,
#3
RE: Hogyan tovább?
Nem referencia fórum kell nekem. Inkább másoknak. A Hall of frame fórum nem rossz. Ezek mind referenciák. Csak szépen el vannak dugva a fórumban. Pedig ezek szemléltetik, hogy mennyi mindent lehet csinálni ezzel a motorral. Felül egy új menüpontba beraknám. Egy oldalon lennének.
A mybb.com oldalon a Features menüpontra kattintva egész jó leírás található. Lefordítva és kiegészítve ebben az elrendezési formában át is hozható ide. A keresők is imádni fogják, a felhasználók is ide jönnek az indexelt tartalmak miatt.
A fórumban is kétféle lehetőség van a változtatásra a Mybb 1.6 verzió miatt.
Új kategória és fórumok a Mybb 1.6 számára. Például a prefixről mégsem beszélhetünk a Mybb 1.4-es verzióról szóló fórumokban. Illetve a frissítés után a prefix használatával is megoldható ez. Szerintem sokkal fontosabb és sürgősebb, hogy itt történjen valami, mert egyre többen kezdünk áttérni a Mybb 1.6-ra, illetve az újak is ezt fogják használni már. Ideiglenesen új kategóriával és fórumokkal megoldható, aztán frissítés után a prefixek használatára át tudunk térni a frissítés után.
A weboldalkészítés oldalához nekem is ugyanaz a kérdésem, mint Harcosnak.Smile
Válaszol
2010-08-07, 21:29,
#4
RE: Hogyan tovább?
Nem akarom párhuzamosan vinni mindkét helyen, hanem az átirányításos módszer segítségével szeretnék lendíteni a dolgokon.

Na, akkor ez legyen meglepetés. Smile
Válaszol
2010-08-07, 21:42,
#5
RE: Hogyan tovább?
Az már nem meglepetés, amiről már tudunk.Big Grin
Válaszol
2010-08-07, 22:07,
#6
RE: Hogyan tovább?
De mindenről azért nem tudtok. Smile

Nem mondom meg, bibibíí! Smile
Válaszol
2010-08-20, 14:50,
#7
RE: Hogyan tovább?
Arra gondoltam, hogy csinálhatnánk plugin ismertetőket.
Nagyon egyszerű lenne az egész. Külön fórumban lehetne új témát létrehozni a plugin számára, ahol leíráson és képen keresztül lenne bemutatva. Telepítési útmutató és verzió kompatibilitás megadása. A végén meg a hivatalos letöltési oldal linkje. Illetve a magyar fordítás melléklése. A felhasználók csinálják, de a moderátor frissítheti az első hozzászólást, ha a tartalma vagy a fordítás változik egy nem a téma szerzője által.
Támogatni kéne a magyar mybb plugin fejlesztést. Nagy potenciál van ebben és egy magyar php programozó is megmutathatja tehetségét, segítheti ezzel a mybb közösséget.
Különböző rangok becenévként adása a tehetségeseknek, akik aktívan segítenek itt. Kezdő, haladó vagy profi Css szakértő. Ugyanezt php, mysql, javasript, ajax téren is lehetne. Vagy akár a Mybb használata szempontjából. Illetve angol nyelvérzek alapján. Aki jól tud angolul, az sok angol tutoriált vagy plugint lefordíthatna.
Teszt kérdéseket írni, ami önmaga számára megadja a választ, hogy mennyire van tisztábban a mybb rendszerrel. Tudja e hogy ez és amaz funkció hol van, hogy működik és használta e. Ha tudja hogy hol van, akkor 1 pont, ha érti a működését, akkor 2 pont, ha használta sikeresen, akkor 3 pont adható. Egyszerű kezeléstől kezdve a php szintű plugin készítéséig lenne ez lefedve. Az összpontszámhoz viszonyított százalékos érték adná meg számára azt, hogy mennyire járatos.

Ha sikerül az ötletrendszert megvalósítani a mybb.com idea rendszeréhez hasonlóan, akkor elérhetővé teszem ezt a módosított verziót. Mert van ilyen plugin is.

Tudom, hogy sokminden időigényes, de bárki beszállhat és annyit vállal belőle, amennyit szeretne. A lényeg, hogy lehetőséget kell teremteni, hogy minél több ember beszálljon, fejlődjön és használja a szakmai tudását úgy, hogy ez minél több embernek segítsen.
Más fórum motorokat is simán ott hagyják az emberek, hogyha rájönnek, hogy ebben a mybb motorban milyen lehetőségek vannak.
Ezek a gondolatok jöttek most ki belőlem.Smile
Válaszol
2010-08-20, 16:21,
#8
RE: Hogyan tovább?
Jani, Hall of Fame, 'r' nélkül Smile

Ami a verzió fórumokat illeti.

Én úgy csináltam régebben, hogy amikor kijött pl az 1.4 akkor megcsináltam neki ugyanazokat a fórumokat mint ami megvolt az 1.2-nek, és amikor 1.2 elérte az EOL-t, tehát már nem volt támogatott vagy érdeklődés a fórumokban akkor az egész 1.2 kategória átkerült az Archívumba ahol már nem lehetett hozzászólásokat írni.

Sztem ez egy jó gyakorlat volt, de nem akarom magam tovább dicsérni, ahogy gondoljátok. Smile
Válaszol
2010-08-20, 20:22,
#9
RE: Hogyan tovább?
Volt.Big Grin
Az a helyzet, hogy az 1.4 és az 1.6 között alig van különbség. Akkor különbség végképp nincs, hogy mindenki váltani akarjon az új verzióra. Persze sok jó funkció van. De az 1.4-es változat is sokszor elegendő, illetve a hiányosságok egy része pótolható pluginokkal.
Nyilván mi is támogatni fogjuk a frissítést, mert sok embernek tetszik, meg haladni kell a korral, fejlesztéssel stb.
Emlékszem, az 1.2-es verzió után nagy változás volt az 1.4. Most ugyanezt nem éreztem igazán.
Ha előrelátásban nem tévedek, akkor a 2.0 verzió lesz az, amiért a legtöbb felhasználó frissíteni fog. Feltéve ha elég drasztikus változások lesznek.
Egyébként ami 1.4-ben működött, azok többségben 1.6-nál is fog, függetlenül hogy miről van szó. Visszafele is valamennyire igaz, mert van ami szinte változatlanul átkerült az új verzióba.
A prefixben látok sok lehetőséget. Arra elég jó, hogy jelezze, hogy melyik verziókhoz jó. Bár megtehetjük azt, hogy ha mondjuk egy tutoriál mindkét verzióhoz jó, akkor mindkét verzióhoz tartozó fórumban szerepeljen. Igen, az a legjobb, hogy két kategória legyen a két verziójú Mybb-nek. Nagyon rossz az, ha egy sablonban keverednek, hiába van prefix. Ráadásul sokkal több oldal lenne a témák számai miatt. Én is támogatom a Tommy módszerét, mert ez a legtisztább. Még akkor is, hogyha az adott dolog mindkét verzió esetén működik. Ami meg a másik verzióhoz is hasznos lehet, azt nem tart sokáig a másikba is berakni új téma vagy új hozzászólás formában.
Prefix téren én a tutoriált, hibát, plugin ismertetőt, kérdést javaslom. A fórumok esetén a Sablonnal kapcsolatos dolgok, Pluginok, Mybb használata, php programozás lenne javasolva mindkét verzióhoz külön. A php programozás azért, mert nem mindenki akar plugint készíteni vagy keresni, hanem inkább programozással oldja meg. Alfórumokra is gondoltam, De talán nincs rájuk szükség.
Válaszol
2010-08-20, 20:39,
#10
RE: Hogyan tovább?
Nekem am. csak a prefix cucc miatt kell. Big Grin

Jani ötletei jók, csak kicsit nagyszabásúak... Big Grin Kb. 6-an látogatjuk naponta a fórumot. És szerintem 1 év múlva seleszünk 10-nél többen.
Válaszol
« Következő régebbi | Következő újabb »


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég

Kapcsolat | WeboldalKészítés Fórum | Vissza a lap tetejére | | Könnyített (archív) mód | RSS hírforrás