Üdvözöllek, Vendég! Regisztráció

A téma értékelése:
Rétegezett | Lineáris
Túl sok awaiting activation
2009-10-15, 00:42, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2009-10-15, 00:44. Szerkesztette: mooncreator.)
#1
Túl sok awaiting activation
Szerintetek az normális, hogy eddig 160 főből csak 70 regisztrált be a fórumomra a többi 90 csak az Awaiting activation-ig jutott el? Nem lehet, hogy valami hiba van és nem kapják meg az emailt? Elég fura, hogy a potenciális userek több mint a fele megadja az emailjét de mégse folytatja a regisztrálást. Kicsit aggódok, hogy nincs-e valami gond. A karakterellenőrzést már kikapcsoltam egyébként az nem lehet gond. Igazából szívem szerint az email-ellenőrzést is kikapcsolnám de azt ha jól tudom nem lehet.

Szóval megtudná nézni valaki, hogy nála milyen a registered vs Awaiting activation arány? Az szuper lenne. Smile

Ja egyébként MyBB 1.4.4-em van magyar verzióval.
Válaszol
2009-10-15, 07:25,
#2
RE: Túl sok awaiting activation
én beállítanám a helyedbe, hogy aki nem aktiválja a nevét, annak szinte semmi joga ne legyen, akkor nagyobb arányban lesznek aktiválva a nevek.
Válaszol
2009-10-15, 08:04,
#3
RE: Túl sok awaiting activation
A hamarosan megjelenő új verzióban lesz egy task ahol beállíthatod, hogy x nap után törlődjenek a nem aktiváló felhasználók.
Válaszol
2009-10-15, 08:30,
#4
RE: Túl sok awaiting activation
Van azonnali aktiváció is.
Mooncreators. Nem az, hogy nem lehet az e-mail megerősítést kikapcsolni az aktiváláshoz, hanem ezt nem szokták ajánlani. A spamrobotok így biztos, hogy nem tudják aktiválni magukat.
A karakter ellenőrzést én nem használom, mert sokaknak problémájuk van vele. Tudod így nem tudják elolvasni, úgy nem fogadja el stb. Még ezzel is vacakoljanak? Örülünk, hogy legalább tudnak regisztrálni.Smile

Én a következőt szoktam csinálni.
A regisztráló karakterek ellenőrzése nélkül, de email megerősítéssel regisztrálnak.
Aztán egy idő múlva küldök a nem aktívált személyeknek egy figyelmeztetést és hogy kérhetnek segítséget. Utána 1 héttel küldöm, hogy törölve lett és ha van kedve, akkor regisztráljon újra. Aztán törlöm is ezeket az embereket azonnal.
Aki egy idő után még a figyelmeztetés és a törlési értesítés után sem reagál, az úgyse fog a fórumra jönni. Ezután nincs spam, nincs hamis e-mail címek, csak tiszta felhasználók.
Arról nem tudok, hogy az e-mal megerősítést egyes spamrobotok vagy a spamrobotok tulajdonosa is elvégzi e, de erre nincs sok esély. Ezt még mindig lehetne szűrni úgy, hogy éves szinten figyelmeztetni, hogy lépjen be, különben törölve lesz.
Válaszol
2009-10-15, 21:06,
#5
RE: Túl sok awaiting activation
Előfordulhat, hogy e-mail gond van. Nálam is, amikor összejött 10 aktiválatlan felhasználó, elkezdtem gyanúba esni... Általában 2-3 van.
Válaszol
2009-10-15, 23:20,
#6
RE: Túl sok awaiting activation
Köszi mindenkinek a segítséget. Valószínű kitalálok valami jó szöveget és írok emailt az aktiválatlanoknak. Ez tűnik a legjobb ötletnek.
Válaszol
2009-10-16, 21:47,
#7
RE: Túl sok awaiting activation
Nem tudom mennyire működik ez az e-mail. Kiküldtem a fórumtagoknak egy üzit hogy jelezzenek vissza, ha megkapták kb 5-en jeleztek vissza 185-ből. Köszi Jani Smile Nem tudom ha php-re van állítva, akkor muszáj még ide valamit írni : "További beállítások a PHP mail() függvény használatához"
Válaszol
2009-10-16, 22:03,
#8
RE: Túl sok awaiting activation
Alapértelmezés szerint nem kell. Legalábbis nekem sincs semmi beírva.
Válaszol
« Következő régebbi | Következő újabb »


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég

Kapcsolat | WeboldalKészítés Fórum | Vissza a lap tetejére | | Könnyített (archív) mód | RSS hírforrás