Üdvözöllek, Vendég! Regisztráció

A téma értékelése:
Rétegezett | Lineáris
Magyar jogszabály módosulás
2009-05-30, 01:04,
#1
Magyar jogszabály módosulás
A tisztelt országunk vezetése egy elég hülye törvényt hozott (mint általában), látszik is a szakértelem, aki otthon van hírleveles témában, az tudhatja, hogy most már csak a teljes név és a lakcím bekérésével lehet valakinek hírlevelet küldeni (ez az e-mailben történő hírlevélküldésre vonatkozik!!), így bővítenem kell a regisztrációs adatlapot, mivel a jövőben szeretnék élni ezzel a lehetőséggel a fórumozók számára.

Mi a véleményetek erről az új törvényről? Egyébként jún. 1-én lép életbe.
Válaszol
2009-05-30, 11:16,
#2
RE: Magyar jogszabály módosulás
Sztem hülyeség és ha hatályba is lép, biztos vagyok benne, hogy rövidesen törölni is fogják.

Egyrészt sztem a felhasználók jelentős része, már csak bizalmatlanság miatt sem fogja megadni a lakcímét, vagy pedig fake lakcímet fog mindenki adni.
Sok látogatónak azt a kevés adatot sincs kedve kitölteni a regisztrációhoz amit jelenleg ki kell.

És a leglényegesebb sztem, hogy nincs jogod ilyen formán adatokat gyűjteni!

Sztem 1000000000000% hogy nagyon rövid életű törvény lesz.
Válaszol
2009-05-30, 16:00,
#3
RE: Magyar jogszabály módosulás
Ez tudjátok mért
lesz jó? Mostantól több címre küldhetünk reklámot.Big Grin
Ez fog igazodni, mert az emberek hozzá fognak szokni a használathoz. Oké, a bizalom itt is fontos. Na de ha az oldal jól van megcsinálva és tetszik neki, akkor szerintem ez nem lehet probléma. Főleg ha azt írjuk hogy küldünk ajándékba neki valamit, akkor biztos hogy megteszi. A bizalom elnyerése eddig se volt könnyű és ez sem fog sokat változtatni. Az fog inkább számítani, hogy mit kap először a látogató. Van néhány gondolatom, amivel ez a probléma áthidalható, de ezt majd a fizetős fórumban fogom kifejteni.Smile
Én azt hiszem hogy ez alaposan felforgatja az internetes piacot. Ez viszont csak azok számára lesz veszteséges, akik nem találnak ki valamit.
Ha bele gondoltok ez a mi érdekünket is szolgálja. Pontosan azért, mert így tisztában vagyunk a lakhelyükkel. Magyarul tudni fogunk utána járni ezeknek az embereknek és nem lesznek anonim emberek számunkra.
A helytelen adatok megadása is benne van. A többség viszont megfogja.
Kevesebben fognak feliratkozni? Eleinte igen. De az emberek már nem olyan bizalmatlanok. Iwiwen mennyien még a telefonszámukat is kiadják. A másik dolog hogy ez változni fog. Egyre több helyen adják meg a címüket, hiszen rájönnek hogy nem nagyon lesz mitől félniük.
A másik dolog. Hogyha jó az oldalatok, akkor miért van ekkora felháborodás? Ti talán egy helyen se adtátok már meg a címeteket? Most egy olyan időszak van, amikor a marketing stratégiánkon változtatni kell. Most egy email cím még értékesebb lesz. Hát használjátok is ki.
A fórumra is érvényes ez a törvény? Ha igen, akkor a regisztráció során már kérni kell.
Egyébként ez a törvény elég sokáig fog élni, mert nem fogják azonnal elvetni.
A régi email listán is kötelező lakcímet kérni? Ha igen, akkor méginkább le fog morzsolodni a tagok száma.
Válaszol
2009-05-30, 16:53,
#4
RE: Magyar jogszabály módosulás
Ez csak hírlevélre való regisztrálásra vonatkozik, viszont mivel a fórumon szeretnék ilyet küldeni, ezért kell ez a módosítás. Ha valaki nem akar ezzel foglalkozni, akkor ez rá nem vonatkozik.

A már meglévő listán lévőknek is küldeni egy levelet, hogy végezzék el a módosítást, valamint meg kell tőlük kérdezni, hogy a levelező listán akarnak-e maradni.

Mybb fórum esetében kell csinálni egy új csoportot, aki nem kéri, azt oda kell áthelyezni és azoknak nem kell elküldeni.

Sajnos egyáltalán nem lesz rövid életű a törvény, mivel ez direkt arra megy ki, hogy elnehezítse a kis-és középvállalatok ténykedését, valamint a kkv marketinggel foglalkozó személyek tevékenységét. A nagy multik ugyanis felfigyeltek arra, hogy sokan kaszáltak az általuk kitalált ötlettel, amelyet hírlevél kampányokkal futtattak fel.
Magyarország 2009.
Válaszol
2009-05-30, 16:55,
#5
RE: Magyar jogszabály módosulás
Mondjuk nekem nincs külön listám még, amit kampányokra vezetek, csupán egy fórum, így nem nagy a gond, csak a használni kívánt hírlevélgyűjtőmet kell módosítani, ami egy kis idő lesz. Smile
Válaszol
2009-05-30, 17:57, (Üzenet szerkesztésének időpontja: 2009-05-31, 20:24. Szerkesztette: Tib.)
#6
RE: Magyar jogszabály módosulás
Lehet hogy a vezető cégek jöttek rá arra, hogy a hírlevél révén sok konkurencia törhet fel és ezt akarják megakadályozni. Gyanús hogy külső érdek nélkül hozzák a törvényt.

Én a fórumomat eddig hírlevél céljára is használtam. Most akkor hogy is van? Kell külön csoportot készíteni azok számára, akik nem akarnak több levelet kapni? Oké, jogos. De mintha a mybb beállítása közt lenne olyan, hogy levél fogadása adminisztrátortól, amit ki lehet kapcsolni.
Lehet hogy a vezető cégek jöttek rá arra, hogy a hírlevél révén sok konkurencia törhet fel és ezt akarják megakadályozni. Gyanús hogy külső érdek nélkül hozzák a törvényt.
Válaszol
2009-05-31, 20:24,
#7
RE: Magyar jogszabály módosulás
Nem kell, de mivel csak így tudod beállítani, hogy aki nem kér, az ne kapjon, így célszerű. Smile
Válaszol
2009-05-31, 20:56,
#8
RE: Magyar jogszabály módosulás
@atomjani

azért én vitatkoznék azzal amit írsz. Így is elég rendesen figyel minket a "nagy testvér". Akkor mi lenne, ha minden egyes fórumra, közösségi oldalra megadnád az összes adatodat. Én személy szerint felesleges próbálkozásnak tartom ezt az új jogszabály javaslatot, módosítást. Aki eddig is küldött hírlevelet, ezután is fog. Semmi nem fog megváltozni.
Ez senkinek az érdekét nem szolgálja, egyedül a titkosszolgálatokét, hogy még jobban, gyorsabban és könnyebben utána tudjanak járni az embereknek.
Válaszol
2009-05-31, 21:05,
#9
RE: Magyar jogszabály módosulás
De mondjuk ha van egy nagy konkurenciád, és észreveszi, hogy szabálytalanul jársz el, akkor simán feljelenthet.
Válaszol
2009-05-31, 21:12,
#10
RE: Magyar jogszabály módosulás
Én viszont nem küldök hírlevelet. Szóval ettől nem félek.
Egyébként ez hol lett közzétéve? Kíváncsi lennék az egészre.

Ennek a jogszabálynak semmi értelme. Mi köze van bárkinek is ahhoz, hogy én hol lakok. A közösségi oldalakon így is elég sok barom van, ezek lennének ezeknek a barmoknak a kánaán. Több ezer, tízezer, millió cím, semmit se kell tenni érte. Ezt a kormány ismételten nem gondolta át kellően.
Válaszol
« Következő régebbi | Következő újabb »


Hasonló témák...
Téma: Szerző Válaszok: Megtekintések: Utolsó üzenet
  A legnagyobb magyar MyBB fórumok Harcos 2 5,313 2010-10-03, 20:41
Utolsó üzenet: Harcos
  Magyar domain cím atomjani 3 1,773 2010-04-24, 12:50
Utolsó üzenet: Tib
  Magyar találmány!!! józsef 8 2,953 2009-10-19, 21:31
Utolsó üzenet: tommy

Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég

Kapcsolat | WeboldalKészítés Fórum | Vissza a lap tetejére | | Könnyített (archív) mód | RSS hírforrás